[fusion_text]Soms komen er wel eens dingen voorbij die gelijk je aandacht weten vast te houden. Dat had ik toen Jessica mij mailde over haar project. Een project met een onderwerp wat mij aan het hart gaat en wat ik zal meenemen in de opvoeding van Maxim.
Anno 2015 groeien er in Nederland minstens 25.000 kinderen op in een ‘roze gezin’. Een mooie benaming voor gezinnen met twee mama’s of twee papa’s. Hoewel deze gezinnen steeds vaker voorkomen, wordt er nog weinig aandacht aan besteed. Deze diversiteit is voor veel kinderen onbekend en vaak ligt de focus op een stereotype gezin waarbij het gezin bestaat uit een papa en mama.
Ik vind dit best kortzichtig en vind dat er binnen het gezin en op school meer aandacht moet komen voor niet-stereotype gezinnen. Voor sommige mensen is dit een gevoelig onderwerp, maar voor mij vanzelfsprekend. Ik ben door een vader en moeder opgevoed die behoorlijk open minded waren. Zo lang ik me kan herinneren hebben ik, mijn zussen en mijn broer altijd meegekregen dat een vrouw op een andere vrouw verliefd kan worden, een man op een andere man en dat daar niets geks aan is. Mijn ouders hadden bijvoorbeeld ook een vriend die op mannen viel en ik heb nooit anders naar hem gekeken dan bijvoorbeeld mijn vader. Hieruit blijkt voor mij dat het belangrijk is om in de opvoeding mee te geven dat homo’s of lesbiennes niet minder zijn dan hetero’s zodat kinderen tolerant worden. Ik ga hier dus zeker aandacht aan besteden binnen de opvoeding van Maxim. Het raakt mij eerlijk gezegd ook persoonlijk als mensen homo’s of lesbiennes discrimineren.
Als je wilt dat je kind meekrijgt dat er niet alleen stereotype gezinnen bestaan kun je hier bijvoorbeeld met hen over praten. Maar dat is best lastig als dit gezin constant wordt afgebeeld in boeken, kleurplaten en prenten. Z0 vertelde Jessica, die zich hard maakt voor meer aandacht voor gezinsdiversiteit, dat bij een symposium omtrent seksuele diversiteit op het basisonderwijs, geen enkele leerkracht kwam opdagen.
Om dit beeld te doorbreken zal COC Limburg (een belangenvereniging voor homo, lesbo, biseksuele en transgenders) een kleurboek publiceren. Het leuke is dat JIJ een kleurplaat mag inzenden. Uit de inzendingen kiest een jury 10 kleurplaten die het uiteindelijke kleurboek moeten gaan vormen en de winnende illustratie zal op de cover komen en niet geheel onbelangrijk: 100 euro winnen om te spenderen bij Peter van Ginkel kunstenaarsbenodigdheden.
Wil je meedoen? Pak dan snel je potlood, creëer een prachttekening en klik op de poster om te zien hoe je hem kunt opsturen!
[/fusion_text][fusion_text]
[/fusion_text][two_fifth last=”no” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][person name=”Jessica Maes” title=”Schrijfster, woonbegeleider &
vrijwilliger bij COC Limburg ” picture=”/wp-content/uploads/2015/04/x399y15w199h284cw821ch1156_ft6907.jpg” pic_link=”” linktarget=”_self” pic_style=”none” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ social_icon_boxed=”” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=” ” email=”” facebook=”https://facebook.com/jessica.maes2″ twitter=”https://twitter.com/jessicamaes_” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Jessica is 26 jaar en schrijfster van de eerste lesbische chicklit ‘Mannenpakken of vrouwenhakken’. Ze werkt als gastdocent op middelbare scholen, waar ze lessen over seksuele diversiteit geeft. Tevens werkt ze als vrijwilliger bij COC Limburg (een belangenvereniging voor oor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). In samenwerking met COC Limburg zal ze binnenkort een kleurboek over gezinsdiversiteit uitbrengen. Ze hoopt later zelf een ‘roze gezin’ te krijgen.
[/person][/two_fifth][three_fifth last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””][fusion_text][/fusion_text][/three_fifth][fullwidth backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderstyle=”” paddingtop=”20px” paddingbottom=”20px” paddingleft=”0px” paddingright=”0px” menu_anchor=”” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no” class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”#dddddd” highlightposition=”top” content_alignment=”center” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”” description=”Ik ben benieuwd: vind jij gezinsdiversiteit belangrijk en hoe neem je dit mee in de opvoeding van je kind(eren)?
Laat het me weten in een reactie!” animation_type=”fade” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/fullwidth]