Dat een cake of taart niet alleen lekker is als hij zoet is, heeft de quiche jaren geleden al bewezen. Maar heb je wel eens een sandwich cake of taart gegeten? Deze Zweedse taart wordt geserveerd met de lunch en is niet alleen erg lekker, maar staat ook nog eens stylish!
Smörgåstårta
Smörgåstårta – vertaald boterhamtaart – is in Zweden echt een begrip bij de lunch. Het is een hartige taart die is opgebouwd uit brood, roomkaas, groenten en vis. Totaal iets anders dan de zoete variant die bij ons opkomt als je het woordje ‘taart’ hoort. Door de ingrediënten is het ook nog eens een gezonde taart die geoorloofd is om te eten!
Speciale lunch
Een brunch of lunch met broodjes, gerookte zalm een eitje en croissantje is heerlijk, maar soms wil je ook wel eens wat anders. Een sandwich cake maakt de gedekte tafel helemaal af bij een speciale brunch. Vorig jaar maakte ik hem voor het eerst met Vaderdag en dit jaar met Pasen stond de sandwich cake ook op tafel
Ik maak hem met roomkaas, gerookte zalm, avocado en komkommer. Deze ingrediënten vullen elkaar mooi aan en bijna iedereen lust ze, zeker in deze combinatie. Uit een cake haal je gerust 6 mooie porties en daarom is het een ideaal gerecht als je een brunch voor een groep maakt. Hij ziet er mooi uit, is lekker en zo gemaakt!
Laat je fantasie erop los
Ben je niet zo gek op gerookte zalm of avocado, dan kun je vast zelf lekkere combinaties bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk bijvoorbeeld aan tonijn, garnalen of makreel. Vul hem met asperges, ei en ham of maak er een Italiaanse versie van met carpaccio, rucola, pijnboompitjes en pesto. Zoveel mensen, zoveel wensen (en mogelijkheden!).
Wil je dit recept uitprinten of in kookstand bekijken? Klik dan op het printer icoontje of het icoontje met de pijlen.
Deze sandwich cake is een variant op de Zweedse sandwich taart. De cake is gevuld met roomkaas, gerookte zalm, avocado en komkommer. Hij ziet er niet alleen prachtig uit op tafel, maar hij is ook nog eens heerlijk om te eten!
Deze sandwich cake is een variant op de Zweedse sandwich taart. De cake is gevuld met roomkaas, gerookte zalm, avocado en komkommer. Hij ziet er niet alleen prachtig uit op tafel, maar hij is ook nog eens heerlijk om te eten!
Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen, zout en peper.
Snijd de komkommer in dunne plakken over de lengte.
Prak de avocado met een vork en voeg een snufje zout en peper toe. Voor een echt gladde avocadospread kun je een staafmixer gebruiken.
Smeer op de eerste laag brood wat roomkaas en vervolgens de avocadospread.
Leg er een plak brood op en besmeer ook deze met wat roomkaas. Verdeel vervolgens de plakjes zalm en strooi hier wat van de fijngehakte dille over.
Leg de derde plak brood op de cake en smeer ook hier een laag roomkaas op. Verdeel de lange plakken komkommer over het brood. Leg hier tot slot de vierde en laatste plak brood op.
Smeer de gehele cake in met Philidelphia roomkaas. Gebruik een bakspatel om het glad te strijken.
Halveer de tomaatjes en verdeel deze samen met de plakjes radijs over de cake.
Maak het geheel af door de bieslook aan de zijkant te plakken en verdeel wat basilicumblaadjes over de bovenkant.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen, zout en peper.
Snijd de komkommer in dunne plakken over de lengte.
Prak de avocado met een vork en voeg een snufje zout en peper toe. Voor een echt gladde avocadospread kun je een staafmixer gebruiken.
Smeer op de eerste laag brood wat roomkaas en vervolgens de avocadospread.
Leg er een plak brood op en besmeer ook deze met wat roomkaas. Verdeel vervolgens de plakjes zalm en strooi hier wat van de fijngehakte dille over.
Leg de derde plak brood op de cake en smeer ook hier een laag roomkaas op. Verdeel de lange plakken komkommer over het brood. Leg hier tot slot de vierde en laatste plak brood op.
Smeer de gehele cake in met Philidelphia roomkaas. Gebruik een bakspatel om het glad te strijken.
Halveer de tomaatjes en verdeel deze samen met de plakjes radijs over de cake.
Maak het geheel af door de bieslook aan de zijkant te plakken en verdeel wat basilicumblaadjes over de bovenkant.