Afscheidscadeautjes voor de juf of meester

Weekmenu #4

Posted In:koken, weekmenu

MAANDAG

Wraps met krokante kip

Dit gerecht behoeft eigenlijk geen recept omdat het ontzettend simpel te maken is. Bak de krokante kip en snijd deze in reepjes. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. Verwarm de wraps, smeer een wrap in met chilisaus, vul hem met sla, kip, tomaat en kommer. Smakelijk!

DINSDAG

Verse vissoep met stokbrood

Een heerlijke vissoep met garnalen en pangasiusfilet. De venkel geeft een lekkere anijssmaak die niet overheersend is.

Griekse Orzo met kip, tzatziki en feta

WOENSDAG

Griekse kip orzo

Als je eens wat anders wil eten, maar ook van pasta en rijst houdt, is dit gerecht echt iets voor jou! De orzo serveer je met gekruide kip in tomatenfrito. Naar smaak voeg je tzatziki en feta toe.

DONDERDAG

Gevuld Turks brood

Wij eten dit gerecht regelmatig in de zomer omdat het vol zit met groenten, vult, maar niet te zwaar is. Het brood is gevuld met Baba Ganoush (een dip van aubergine), gekruide kip, tomaatjes en courgette.

VRIJDAG

Hartige pannenkoeken

Jaren geleden nam mijn moeder een receptkaartje van Albert Heijn mee waarop een gerecht stond van hartige pannenkoeken. Gevuld met Boursin en champignons, geserveerd met een frisse salade met peer. Al die jaren ben ik het blijven eten omdat het zo simpel te maken is en erg lekker is!

ZATERDAG

Tagliatelle carbonara

We kennen allemaal wel de pasta Carbonara, gemaakt met behulp van een zakje of pakje. Als je deze échte Carbonara op hebt (oké bijna echt, want in de originele Carbonara gaat geen slagroom), wil je niets anders! Het is super simpel om te maken en iedereen lust het!

ZONDAG

Quiche Lorraine

Een quiche, oftewel hartige taart, geeft eens wat afwisseling op de normale pasta, rijst- of aardappelmaaltijden. Afhankelijk van de ingrediënten past hij in ieder seizoen. De Quiche Lorraine is een basis quiche met kaas en spekjes. Ik voeg altijd wat extra groenten toe.